Cod Poştal Lungani

707285

luni, 2 ianuarie 2012

Mascaţi vs Mascaţi

După cum bine ştiţi pe data de 31 decembrie mascaţii din satul Lungani au obiceiul să se adune undeva în zona intersecţiei dintre drumul principal din Lungani şi cel judeţean şi să oprească maşinile pentru simplul motiv de a le cere bani.
Aceasta este o tradiţie destul de veche, care s-a pastrat la noi in sat. Şi niciodată nu s-au produs incidente din cauza acesteia, mai puţin anul acesta. Mascaţii au oprit mai multe maşini la intersecţie şi cum şoferii nu au vrut să scoată banii din buzunar, mascaţii n-au vrut să se dea la o parte. A fost nevoie de intervenţia celorlalti mascaţi, si anume oamenii cu cagule, jandarmii, pentru a putea face loc maşinilor.
Un şofer destul de supărat a sunat la 112 si a raportat incidentul şi aşa mascaţii noştri au fost daţi la o parte de mascaţii forţelor de ordine.

Un comentariu:

  1. asta nu e ceva normal dimpotriva e ceva anormal ptr ca obiceiul acesta este de foarte mult timp aici nu are ce cauta politia sau mai stiu eu cn..pentru ca e o traditie,,,nu cred ca mascatii nu lasa p cnv sa plece dac nu le da bani cred ca stiu cum e pentru ca am fost si eu printre ei multi ani

    RăspundețiȘtergere