Cod Poştal Lungani

707285

sâmbătă, 30 iunie 2012

Rromii sunt noii "Don Juani"

Nu ne putem explica atracţia unora dintre fetele comunei noastre către tinerii rromi din satele Zmeu şi Crucea. Din ce în ce mai multe fete aleg să fugă cu aceştia neascultând de părintii lor. Cum reuşesc aceşti "Don Juani" să cucerească inima acestor fete este o întrebare des întâlnită în comună. Bani mulţi nu prea au, maşini luxoase nu conduc, haine de firmă nu îmbracă, case care să-ţi sară în ochi nu au, că doar aceste două sate ne-au adus titlul de "polul sărăciei". Aşadar care este secretul tinerilor rromi? O fi frumuseţea lor nemaiîntâlnită? Inteligenţa acută? Fizicul impunător? Noi credem că secretul acestora ţine de şarmul lor specific. Însă asta este doar părerea noastră. Poate adevărul trebuie căutat altundeva.

joi, 7 iunie 2012

Pana la urma tot cum vrea Domnul va fi!

Cu prilejul campaniei electorale din acest an, comuna noastra a avut parte de niste evenimente, sa le spunem, inedite. Nu stim cum s-a intamplat aceasta minunatie, ca a poposit aici la noi in satul Goesti, domnul Catalin Morosanu. Numai datorita competitiei electorale se mai intampla sa vina si pe aici, intr-un colt uitat de lume, o asemenea vedeta. Nu trebuie sa ai multa minte sa iti dai seama ca a venit doar pentru imagine si probabil satenii care nu s-au grabit sa-i ia autograful, ar fi huiduit partidul din care face parte Catalin Morosanu, daca nu ar fi fost intimidati de figura impunatoare a acestuia. Ca doar trebuie sa fii nebun sa intri intr-un conflict cu un boxeor. Si cred ca avut intuitie buna ca a plecat mai devreme, altfel ar fi fost batut si el cu oua de romi la fel ca colegii lui de partid din comuna noastra. Tot datorita competitiei electorale avem ocazia sa ascultam muzica mai speciala("Domn' primar e gospodar") in timpul zilei atunci cand trece convoiul printului. Muzica aceasta aduce zambetul pe buzele satenilor care sunt prinsi pe drum de convoi, unii zambind din proprie vointa, iar altii mai fortat oleaca, ca doar "bataia doare".

Si pe deasupra din inima convoiului se mai auzeau si niste vorbe ciudate, ceva de genul: "Afise cu toti prostii pe gardurile oamenilor". Desi stim cu totii ca la noi in comuna fiecare candidat isi pune afise electorale oriunde mai putin in locurile special amenanjate pentru acest lucru, inclusiv reprezentantul convoiului. Asa ca nu stiu exact cine era numit prost in vorbele acelea. Insa cea mai tare faza, care le intrece pe toate, este aratata in poza de mai jos, de unde putem observa cu cine a votat Doamne Doamne, ca doar stie el ce stie. (Inainte sa comentati ceva despre poza, cititi textul si apoi trageti concluzii).

Stiu ca am spus ca nu vom posta nimic despre politica, si ca unii vor interpreta gresit, dar nu ne-am putut abtine sa nu spunem nimic avand in vedere aceste circumstante.